tiistai 18. joulukuuta 2012

Pehmeä

Ystävä, jonka luona pidimme torstaina pikkujouluja, on mielestäni upea. Hänen tyylinsä on vähäeleinen ja sointuva, harkitun näköinen. Kireät pillifarkut, joku yksinkertainen yläosa. Minimalistisesti koruja. Hiukset tiukalla ponnarilla tai nutturalla, tai auki ollessaan kiiltävät, hoidetut, siistit. Vähän meikkiä. Siistit lyhyet kynnet. Minulle tulee hänestä mieleen sana "skarppi".




Sama vaikutelma tulee hänen kodistaan, se on suuri ja avara, tasoilla on vain muutama harkittu esine, seinillä tarkoin harkittu yksittäinen taulu. Mikään ei pursua tai rönsyile, puhtaanvalkoiset seinät saavat näkyä, kaunis puulattia saa näkyä. Valoisaa, ilmavaa ja niin pirun siistiä!


Haluaisin olla tuollainen nainen. Valitettavasti olen vain hyvin kaukana tuollaisesta, tajusin sen taas tänään, yritin iskeä itselleni järkeä päähän. Tyylini on aina vähän homssuinen. Hiukset taipuvat mielensä mukaan, tykkään erilaisista rihkamakoruista ja suurista korviksista, ripsarissa mielestäni enemmän on juuri hyvä ja posket saavat helottaa poskipunaisina. Huidon puhuessani käsilläni kuin lentoon opetteleva harakanpoikanen ja tykkään kerrospukeutumisesta.



Kotimme on täynnä, sinne ei mahdu edes postikorttia ja silti liimasin vielä Lontoosta ostamamme julisteen eteisen oveen. Vessan ovessa on hyvää vauhtia kasvamassa hää- ja joulukorttikokoelma. Jokaikinen taso on täynnä, koriste-esineitä, kynttilöitä, kauniita kuppeja, huonekasveja, kirjoja (,kirjoja ja vielä kerran kirjoja), epämääräistä sälää, muistoja...



Tajusin tuon minun ja ystäväni eroavaisuuden ja turhanaikaisen vertailuni juuri tänään, koska tänään on ollut hyvä ulkonäköpäivä. Hiukset ovat pehmeät ja taipuisat, iho on pehmeä ja sille on helppo levittää meikkiä, keho on pehmeä ja sen pehmeyden alla vahva ja jäntevä, vaatteina iso iso reikäneulepaita, päälleni kasvanut pitkä toppi ja paljettileggingsit. Mietin että tällainen minä olen. Ja että älä hyvä ihminen vertaa.


4 kommenttia:

  1. Tykkään molemmista tyyleistä/tavoista olla ja asua. Itse olen enemmän tuota "skarppia" luonnostani, mutta tappelen vastaan. Haluan myös yksityiskohtia ja harkitsemattomuutta. Mutta sitten turhaannun, kun kiinnitän seinälle monen monen, niin monen vuoden jälkeen julisteen. Ja hyllyn sisustusesineinä toimii lähinnä postikortit ja muu "turha" tavara. Tiedä siten. Toisaalta nyppii asu, jonka valitsin tänään: valkea, löysä kaulukseton kauluspaita tungettuna tiukan musta-sininen hameen sisään. Ja mustat sukkahousut, tottakai.En näytä edes tyylikkäältä, näytän tylsältä. Illalla saan jotain säröä, kun aion liikkua kävellen ja voin pukea nahkahameeni. Toivottavasti mua ei lynkata kadulla...

    Kimppakämpän huonopuoli: kun herää aamulla jo neljältä eikä saa unta ja ainoat asiat, mitä siltä hetkeltä toivois on puuro ja tee, mutta niitä ei voi saada, kun kämppikset nukkuu. Mietin aina, että mitä ikinä teenkin, niin en häiritse kirurgin yöunia. Siispä vaan hissuttelen omilla neliöilläni.. Kohta kello tulee kuuteen ja on lienee ihan säädyllistä laittaa mikro laulamaan.

    Sitä ennen voisi kerätä aineistoa seuraavaan koulupaperiin..
    Mukavaa päivää sinne!

    K

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. K, musta sulla on aina (siis jo joskus yläasteella, ihailin beigeä neulettasi ja farkkujasi!:D) ollu tosi upea tyyli. Tavallaan just sellainen kuin haluaisin - mutta kun se ei oo vaan yhtään mua. Anna-Leena Härkönen on kirjoittanu jossain kolumnissaan jotenkin, että odottaa kovasti milloin muuttuu siksi elegantiksi naiseksi joka haluaa olla, mutta on alkanut tajuta, ettei sitä eleganttia naista koskaan tule... Mulla vähän sama jutu.

      Tuo on kyllä hyvä ohjenuora, ettei häiritse kirurgin unta! :D Aloin miettiä, keiden muiden uni on vähän normaalia pyhempää, bussikuskit tulivat ainakin mieleen.

      Nähdään kohta!

      Poista
  2. Heip!

    Heitin sulle jouluisen haasteen blogissani. :) http://halina89.blogspot.fi/2012/12/18_18.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, haaste! Kiitos Hanna :)

      Toivottavasti Lontoon matkasi oli onnistunut?

      Poista

Mitäs mietit?