maanantai 25. maaliskuuta 2013

Ei mitään paskaa vaan hyvät feng shuit sekä kelpo ihmisvihaaja kissa

Viimeinen vapaapäiväni kääntyy iltaan. Viime aikoina olen lähes poikkeuksetta tuntenut suorastaan surua vapaiden päätyttyä. Tulee ihan yläaste- ja lukioaika mieleen, kun aina sunnuntaisin masensi. Tuntui että olisi pitänyt ympätä kaikki maailman kiva sekä hyödyllinen siihen yhteen ainoaan päivään, ja vähemmästäkinhän sitä lamaantuu eikä saa tehtyä mitään. 

Eilen oli kiva ja jotenkin perinteikäs päivä, en tosin tiedä kenen perinteiden mukaan mutta kuitenkin. Tein lohisoppaa, siitä tuli kermaista, suolaista ja rasvaista, hyvää. Ulkona lumet sulivat ja maaliskuun aurinko helotti. Villen tultua töistä syötiin soppaa ja lähdettiin reilun tunnin kävelylle Munkkiniemeen ja Pikku Huopalahteen. Aika hulppeita asumuksia on Munkkiniemessäkin, ei voinut kuin todeta ystäväni lausahduksen että On rahhoo, on rahhoo. Kotona katsottiin leffa, tai minä tietysti nukahdin, ja heräsin sitten jossain vaiheessa ihan vittuuntuneena. Jupisin mielessäni, että arvasin että se sohva ja huopa - yhdistelmä oli virhe...

Saadaan 99 % varmuudella se rivitalokämppä, josta viimeksi kirjoittaessani mainitsin. Tai kai se on jo varmaa, mutta kun ei olla vielä kirjoitettu vuokrasopimusta niin yritän paukutella henkseleitä vähän matalammalla profiililla. 5.4. mennessä pitää kirjoittaa se soppari; kirjoitetaan luultavasti ensi viikon tiistaina, toinen päivä. Sitten kesäkuun ensimmäinen päivä pääsee muuttamaan! Jos asiat menevät niin kuin niiden toivoisi, ehditään asettua taloksi melkein kolmen kuukauden ajan, ennen kuin vauva syntyy.

Muutto ahdistaa jo vähän, vaikka ollaankin päätetty palkata muuttofirma. Olen suunnitellut jopa kirjoista luopumista, ei kaikista tietenkään, mutta noista joistain kirjaston poistomyynnistä hamstratuista, joita en tule koskaan lukemaan ja joiden jälleenmyyntiarvokin on nolla. Sitten iskee hirveä paniikki - kirjoja kaatopaikalle?? Mutta ehkä pitää vain kovettaa itsensä. Kaiken epämääräisen sälän heitän mäkeen ja vaatteet Uffille. En halua uuteen kotiin mitään epämääräistä paskaa, haluan että uudessa kodissa on hyvät feng shuit!

Olen myös mietiskellyt yhtälöä kissat + vauva. Winstonista en ole huolissani, siinä asuu sellaisissa määrin kelpo ihmisvihaajaa että ei varmasti tule tuottamaan vauvallekaan mitään harmia. Mutta Kirppu, voi Kirppu... Voin hyvin kuvitella, että se kaikessa ihmisrakkaudessaan menee vauvan päälle makaamaan sitteriin tai vaunuihin. Myös pinnasänky varmasti kiinnostaa.  Googlailin aiheesta ja useilla eri keskustelupalstoilla oli yhteensäkin vain muutama ikävä kokemus kissojen ja vauvan yhteisasumisesta, mutta ei tällaisessa asiassa tietysti haluaisi mitään riskiä ottaa. 
 
Mietin, että kun uusi kotimme on tosiaan kaksikerroksinen, niin onnistuisikohan jotenkin evät kissoilta yläkertaan pääsy. Alhaalla on keittiö, eteinen, tuulikaappi, vaatekokemero ja eteinen, onhan siinä jo kisuilla lääniä. Jos heti muuton alussa torppaisi makkarit vain ihmiskäyttöön niin voisi onnistuakin, kaiken sen muun uuden ja oudon muassa. Nythän kissat nukkuvat ainakin osan yötä vieressämme ja sen sänkymme on näköinenkin - karvoja, karvoja, karvoja! Vaihdan lakanoita tiuhaan ja silti petivaatteet vain tuntuvat suorastaan kasvavan karvaa... Olisi siunattu ajatus, jos makkari olisi oransseista haituvista vapaa alue! Paitsi tietenkin, jos vauvalla sattuu olemaan oranssi tukka, heh.

10 kommenttia:

  1. Nyt rupesi naurattamaan; jos vauvalla on oranssi tukka, sekin saa muuttaa alakertaan. :-D Vakavasti puhuen, kissa on kyllä aika utelias vekkuli, saatte melkoisen seinän pystyttää, jos meinaatte pitää ne alakerrassa.

    Kirppu oppii varomaan vauvaa pari kertaa sen kynsiin jäätyään. ;-D On eläimet ja vauvat eläneet aikaisemminkin samoissa tiloissa. Mutta teidänhän se ratkaisu on toki tehtävä, koska sen kanssa elätte.

    Kerro, jos tarvitsette apua muutossa. Täti tulee. ;-d

    VastaaPoista
  2. Oho. D-kirjain jäi pieneksi. Mut ajatus on tärkein... ;-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo pikku d- hymiö on vähän härski :D

      Hei, kiitos avuntarjouksesta! Muutto 0n 1.6. eli jos olet vapaa silloin niin kyllä apua tarvitaan.

      Ville teilasi kanssa, että ei kissojen rajaaminen yläkerrasta onnistu. Vastasyntynyt on vielä niin avuton, eihän sellainen edes osaa tarttua. Ja on kissaa pienempi. Keskustelupalstoilta kyllä luin, että yleensä kissat vähän oudoksuvat ja välttelevät vauvaa, eivät mene päälle makaamaan. En silti olisi varma Kirpusta. olen itekin herännyt siihen että se tepsuttaa rintakehän yli. Kuulemma puoli-vuotiaana vauva on jo sen verran iso, että saa kissan pois päältään, mutta ne vastasyntyneet, ne vastasyntyneet... Onhan niitä kaikkia verkkoja pinnasänkyyn ym, mutta kun ne on niin rumia :D

      Poista
  3. Täällä kuului syvä henkäys ja kriisi paistoi silmistä, kun luon postauksen: kirjoja kaatopaikalle. Huuuuuuh. Tajuan kyllä, että se voi olla paras vaihtoehto: todella, kukapa niitä haluais, minne niitä muka jaksais roudata ja jos niitä ei todella aijo koskaan lukea.. Mutta silti: oman kirjastohuoneen kuva siintää mielessä..

    Kissa & vauva -komboa en kommentoi, koska noh, koska en yhtään tiedä, mitä siitä pitäis olla mieltä. Jos en muuttaisi hoasille, voisin ottaa kissat =D. Tai tarkemmin ajatellen mieluummin vauvan, mutta siihen ette varmaan ryhtyisi.

    K

    VastaaPoista
  4. Mäkinhän siitä korjastosta haaveilen, mutta nyt oon alkanu miettiä, että paskaako :D sillä omalla kirjastolla, kun onhan niitä kaupungin kirjastoja. Ja jos ei tosiaan ikinä tule luettua... Pitää silti vielä vähän sulatella.

    Niin, eihän sitä voi tietää, miten kissat sitten suhtautuvat. Luultavasti kaikki tulee menemään hyvin, mutta oman vauvan kohdalla ei tietenkään halua ottaa riskejä. Eikä antaa häntä eteenpäin ;)

    VastaaPoista
  5. Kyllä kissa ja vauva samassa taloudessa oppii elämään, nimimerkillä kokemusta on - en oo ainakaan kuollu tähän mennessä :D Opettaa vaan selkeät pelisäännöt, joita kaikki noudattaa.

    VastaaPoista
  6. Kissalle vai vauvalle pelisäännöt ;) molempien järjenlahjat kun on aika niukanlaiset... ;) mutta kiitos kommentista! Kokemuksen syvä rintaääni on aina jees :)

    VastaaPoista
  7. Onnea hurjan paljon sekä vauva-uutisesta että uudesta asunnosta! :D

    Mulla on pelkkää hyvää sanottavaa yhtälöstä kissat ja vauvat.

    Kuten muistat meillä oli Heidin syntymän aikoihin kaksi kissaa, norskit Nessu ja Eetu. Eetu oli sellainen hoivasetä, että sen hoivavietti oli monet kerrat pelastus, kun Heidi nukkui ulkona ja jostain syystä itkuhälytin ei toiminut. Eetu ilmoitti, että vauva itkee.

    Meillä laitettiin vauvan pinnasänky ja vaunut valmiiksi jo hyvissä ajoin ennen h-hetkeä (muistaakseni joskun huhtikuun loppupuolelle). Silloin oli hyvää aikaa opettaa kissoille, mihin ne saa mennä ja mihin ei.

    Ja onhan noista kissoita ollut Heidille hyötyä. Ei ole tarvinnut olla kotona yksin koulusta tullessaan muuten tyhjään kotiin, koska aina täällä on ollut ainakin yksi neljäjalkainen karvainen kaveri. Ja lisäksi se opettaa huolehtimaan pienemmistä. Heidillä ei ole allergioita, eikä se ole koskaan ollut oksennustaudissa :D

    Älä siis lue mitään juttuja mistään, vaan ajattele asia niin, että hyvin se menee. Ja perheenjäseniähän ne Winston ja Kirppukin ovat.

    Meille sanoi ennen Heidin syntymää tosi moni sukulainen, että kissat pitää antaa pois ennen vauvan syntymää. Kerran minä hiilestyin sen verran, että totesin, jotta "antaisitko sinä jonkun lapsistasi pois siksi, ettet tiedä, miten hän suhtautuu uuteen tulokkaaseen".

    Ai niin... Meidän kummitytön kotona Kauhajoella oli syntymän aikoihin 2 kissaa ja 4-5 koiraa (noin 90kg Nöffejä) ja Iira (2v.) komentaa koiria tällähetkellä paremmin kuin minä tai Heidi. :D

    VastaaPoista
  8. Niin... Eikä meillä ole koskaan käytetty mitään vippaskonsteja, kuten verkkoja tai muuta.

    VastaaPoista
  9. Kiitos onnitteluista ja tsemppaavasta kommentista! :)

    Totta, kissat todella on perheenjäseniä. Tietysti, jos joku pakko-valintatilanne tulisi niin kuka tahansa valitsisi lapsensa, mutta muuten rauhanomainen rinnakkaiselo lie ei vain mahdollinen, vaan todennäköinen ;) Ja on kyllä kivaa lasta ajatellen, että saa pienestä asti tottua eläimiin. Anoppilassa on paljon koiria eli niihinkin pääsee sitten tutustumaan.

    Mä en tajua, miten ihmiset saa koulutettua kissojaan :D Meillä nuo ei vaan usko. Esim. olkkarin lasipöydälle ei saa mennä, joten kissat menee siihen pääsääntöisesti vain mun poissaollessa... Miellyttämiseenhän kissat ei taivu enkä keksi. mikä olisi tarpeeksi ikävä - kuitenkaan sen suuremmin vahingoittamaton - rangaistus. Winstoniahan on välillä kiikutettu keskellä yötä suihkun alle, ja senkin koettelemuksen opetus kantaa korkeintaan loppuyöksi... Ehkä nää on vaan niin kovapäisiä 8)

    Mun mielestä verkkovirityksissä ei olisi muuta vikaa kuin se rumuus.

    VastaaPoista

Mitäs mietit?